esmaspäev, 17. september 2007

esimene esmaspäev

Põhimõtteliselt algas täna kool. Sellest aga hiljem.

Üleeilne oleng Naina juures oli nagu ikka. Teel sinna nägin ära ka linna vaesema osa. Midagi hullu ei ole, aga ikkagi veidi närusem ja räpasem kui imeilus kesklinn. Meie õnneks elasid terves majablokis ainult tudengid ja seega võis läbustada ja räusata, nii kuis jõudsid. Mitte et me seda eriti teinud oleks. Ütleks, et oli magedam kui keskmine eesti läbu.

Eilsest hommikust saati kolisid uued inimesed ühikatesse sisse. Ei saanud nendega aga hommikul kohtuda, sest pidin küllalt varakult teiste rahvusvahelistega ekskursioonile minema. Veeti meid ümbruskonna külakestes ringi. Nagu võis arvata, on kõik briti külakesed tüüpiliselt ühesugused ja ma arvan, et te suudate neid päris hästi ette kujutada. Kui seitsme paiku tagasi jõudsin olid ilmunud ka mu naabrid. Jagan korrust kahe tavalise briti sepiku ja pisikese tütarlapsega. Üks tuba on huvitaval kombel tühi ning muidugimõista ei jäänud see öise joomise käigus ära kasutamata. Meesnaabrite iseloomustamiseks sobib ideaalselt sõna "bloke". Tavalised briti jorsid, aga ikkagi omad ja naabrid ning esialgu peaaegu ainukesed tuttavad. Lubasid mind jalka teemal harida, avaldasin neile muljet oma teadmistega geograafiast. Tegime mõned õlled kohalikus SU baaris ja istusime tunnikese ühika köögis.

Täna hommikul oli esimene fotograafia-inimeste kohtumine. Tutvustav loeng ja muu selline. Tõotab tulla põnev. Seda ka, et esialgu paistab, et reedeti loenguid ei ole. Nägime ära ka meie eriala põhiasjapulgad. Kogu asja ülemus on kergelt vananev britt kelle vari näeb välja nagu elvis. Soeng tal ongi umbes selline, mustad juuksed ja elvisekujuline geelisoeng. Miski tema näos annaks nagu mõista, et tegu on alkohoolikuga, aga tegelikult ju ei tea. Nalja mõistab mees igatahes teha.

Ja nüüd tarkusetera sünoptikutele. Tegelikult hoopis aga "suvalisi tähelepanekuid britanniast" rubriik:

Keegi on ülikooli kiriku (kuigi seal vist aktiivselt enam kirikutööd ei tehta sest see oleks ju teiste diskrimineerimine) seinale kraapinud ATATÜRK.

Ja sada meetrit oma linnakust linna serval elavad hobused muru peal.

1 kommentaar:

Mats ütles ...

Kaua sul õluti peale raha panna on veel?