teisipäev, 18. september 2007

täna täitus nädal UKs

Lisaks kõigele muule on täna põnev päev veel ka selle pärast, et homme astub suure sammu oma elus edasi ka Kati. Parem oleks, et ta sellest kirjutab.

Minu enda elu on vahepeal edasi läinud aga juba peaaegu rutiini pidi. Kõigepealt vastaksin Masti küsimusele, mille ta eelneva postituse kommentaarides esitas. Tuleb välja, et kui teada kus, kunas ja mida juua, ei olegi kõik nii katastroofiline kui esmalt paistis. Pubid jms. meelelahutuskohad linnas on muidugi hirmkallid ja sinna ma õieti nina toppida jõudnud polegi. Käisime küll korra rahvusvahelistega endisest kirikust klubiks ehitatud Revolutionis, aga seal serveeriti üldse mädanenud Carlsbergi. Mina jõin õnneks vist Guinnessit, aga kolm kaaslast said toreda üllatuse. Õlu haises ja maitses nagu mädamuna. Pärast veerandtunnist juhataja ootamist said nad muidugi uued ja korralikud kesvamärjukesed, aga vaevalt, et nad lähiajal Carlsbergi joovad. Mitte, et see sellisele mainekale kvaliteetõllele väga kahjulik oleks.
Vastukaaluks on aga SU baarid päris mõistlikud kohad. Olen küll külastanud vaid kahte neljast, nimelt Parkis ja Pittvilles, aga näha on, et standard on hea. Joogid on kõvasti odavamad kui mujal, eriti eripakkumisi jms. kasutades. Niisama ostes maksab tavaline õlu sõltuvalt margist umbes nael kaheksakümmend kuni kaks, aga neljapindise kannu e. pitcheri kaupa ostes tuleb pindi hinnaks täpselt üks nael. See on ju nüüdseks juba odavam, kui enamikes Tartu baarideski. (Matemaatikutele jms. huvilistele siis teadmiseks et naela kurss on kusagil 22 krooni kandis ja pint on pisut üle poole liitri.)
Kuivõrd kõik SU korraldatud suurüritused müüdi välja juba vist enne, kui siia jõudsin, istusime eile mõne aja lihtsalt Pittville baaris. Enamik üritusi ja kontserte toimub Parki baaris, sest see on pisut suurem ja Park tundub üldse keskne campus olevat, sest paljud administratiivorganid asuvad ka seal. Pittvilles mängisid eile aga mingisugused hipid briti kommitümmi, ma ei oskagi seda musikaalselt väga kuhugi liigitada. Elektro ja hauss ja midagi sellist. Kuulata lahe, tantsimiseks mitte, aga põhimõtteliselt mängis keegi seltsimees vahepeal ka seti jagu vanakooli tantsukaid. Ühesõnaga saab siin nalja ka päris mõistliku raha eest.
Sain tuttavaks kahe siin õppiva seltsimehega, aga nende nimed, nagu ka kõigi teiste omad, unustasin kiiresti. Nimede meelde jätmise osas ma eriti andekas ei ole.

Täna oli ametlikus programmis ainult üks sissejuhatav loeng, kus ülikooli asjapulgad ennast tutvustasid. Peale seda käisin Parkis ja lasin endale koostada "banking letter"-i ehk dokumendi, millega ülikool pangale tõestab, et nende juures õpin. Homme on plaan kontot avama minna. Tagasi jõudsin täpselt sobival hetkel - tasuta grillüritus oli peaaegu läbi ja järjekordi ega midagi ei olnud. Sain kupongide eest kaks burksi, istusin uute tuttavatega maha ja lebotasin.

Homme seisavad samuti ees igasugused tähtsad asjad, aga mul pole õrna aimugi millised. Küllap hiljem märkmikust vaatan. Kui meie kalleil lugejail hästi läheb murrab minu kirjade monotoonsust järgmiseks ka mõni põnev lugu Katilt. Ootame, näeme.

Kommentaare ei ole: