kolmapäev, 12. september 2007

cheltenhamist

Sain praegu vaba hetke ja mõtlesin, et räägin veidi kohast, kuhu sattusin.

Ennist kirjutasin vist 3d kujundamise arvutiklassis, sest iga raali taga oli kaks monitori ja korralikud sennheiseri kõrvaklapid. Tundub, et raha sellel ülikoolil on. Iseenesest on see ju hea, aga minuni seda raha väga ei jõua. Tuleb ikkagi kiiremas korras töö otsida.

Cheltenham on tüüpiline inglise linnake. Ma ei teagi veel täpselt kui suur, aga väga väike igatahes mitte. Kogu siinne olustik on nii tüüpiliselt britilik, et vahel hakkab see isegi ahistama. Ükski asi ei ole ideaalses korras või värskelt värvitud, aga kõik töötab. Ükski asi ei käi küll päris nii, nagu ta peaks, aga vastavate inimestega rääkides saab enamuse asju lahendatud.
Park Campus, kus esimese nädala rahvusvaheliste õpilaste tutvustusnädala raames viibin, on vist üks suurimaid. Lisaks õppehoonekompleksidele ja "villadele", kus elavad õpilased, on suur muruplats, pisem inglaslik pargiosa ja tiik. Pardid ja oravad jäävad muidugi koguaeg jalgu ja peab ettevaatlik olema.

Spordi koha pealt on ka esialgu suured lootused, sest ka linna keskelt paistavad mäed. Mitte küll päris sellised, nagu alpides vmt., aga korraliku Haanja mõõdu annab välja küll. Samuti lugesin ülikooli ajalehest (fresherite e. uute tulijate erinumbrist muidugi), et töötab ka mägirattaselts v midagi sarnast.

Kuigi vahel kipub kogu see briti värk veidi ahistama, tundub, et tegemist on õppetööks täiesti mõistliku keskkonnaga. See, kust kogu selle lõbu jaoks raha saada, on juba eraldi küsimus, aga praegu paistab, et mingisuguse töökoha kusagilt ikka leiab. Pakkumisi ikka liigub ja Fred, kelle sappa end tööotsingul haakinud olen, on enesekindel. Tema motoks näikse olevat "oma raha eest ostan kolme asja - süüa, juua ja õpikuid ning oma aja veedan kahes kohas - tööl ja loengusaalis". Tuleb vist sama mentaliteeti harrastama hakata.

Seda ka, et sain igatahes ülikooli ametlikult vastu võetud ning õpilaskaardi kätte. Hea uudis on see, et sellega saavat bussides tasuta reisida tervers Gloucestershire piirkonnas. Arvestades kui jõõratult kallid siin bussipiletid on, see mööda külge maha kindlasti ei jookse.

Praegu siis kõik. Lähen kasutan oma tasuta lõuna kupongid ära. Tegelikult tahaks juba oma Pittville Campusse kolida ja oma tuppa oma arvuti ja interneti saada. Kui siis veel töökoht ka leida peakski nagu kõik olema. Inglane Joe igatahes juba rääkis (ta õpib Pittilles mingit muusika-mänedžmendi segu), et pimikud pidid tasemel olema ja tasuta laenatava varustuse ladu jõõratu. Ootan põnevusega.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Vanainimese palve:

Kui Sa mahti saad, palun mudi selle blogi kujundust ning vii see heledale taustale või muuda teksti värv veidi vähemkontarstseks. Mulle hakkab silmadele praegune variant :(